Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Frequently Asked Questions

Q. Τι είναι το StartupNow Forum;

Το StartupNowForum είναι μία διοργάνωση για startups, νέους επιχειρηματίες, επενδυτές, εκπροσώπους εταιριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αναζητούν νέες ευκαιρίες στο οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνδυάζεται παράλληλα ένας διαγωνισμός επιχειρηματικότητας με ένα forum που θα αναπτύξει τα σύγχρονα εργαλεία της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, θα αναλύσει τις νέες τεχνολογικές τάσεις, θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για networking και θα βραβεύσει τις καλύτερες ελληνικές startups.
Το StartupNowForum αποτελεί το σημείο στο οποίο η θεωρία συναντά την πράξη. Παράλληλα events, workshops και live startup battles.

Q. Πού θα γίνει;

Σημείο πραγματοποίησης ο Δήμος Ελευσίνας. Μία πόλη που συνδυάζει την βιομηχανική δραστηριότητα της χώρας, την πολιτιστική ανάδειξη της Ευρώπης και την δημιουργικότητα του τόπου.

Q. Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος στο StartUpNowForum;

Το StartupNow Forum είναι για όλους τους startuppers και επίδοξους επιχειρηματίες στον χώρο της καινοτομίας που αναζητούν τρόπους να επεκτείνουν την ιδέα τους και να προωθήσουν την καινοτομία στην Ελλάδα.

Το StartupNowForum είναι μία διοργάνωση που απευθύνεται σε όλο το startup οικοσύστημα : σε startups, σε νέους επιχειρηματίες, σε επενδυτές, σε εκπροσώπους εταιρειών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αναζητούν νέες ευκαιρίες στο οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και σε οποιονδήποτε αναζητά νέες συνεργασίες και διεξόδους μέσα από το startup οικοσύστημα. To μόνο που χρειάζεται είναι η αγορά εισιτηρίου καθώς η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν επίδειξής του στο registration.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή αγοράζοντας εισιτήριο στο http://www.startupnowforum.gr/buy-ticket/. Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να κλείσει τις εγγραφές πριν την προθεσμία εφόσον ο maximum αριθμός συμμετοχών συμπληρωθεί. Μόνο όσες συμμετοχές δηλωθούν εντός της προθεσμίας θα θεωρούνται έγκυρες. Καμία συμμετοχή δεν θα γίνεται αποδεκτή μετά την λήξη της προθεσμίας.

Όσον αφορά το διαγωνισμό, δυνατότητα συμμετοχής δίνεται σε όλους όσους έχουν μια ιδέα την οποία θέλουν να υλοποιήσουν (είτε είναι σε early stage, είτε σε πιο προχωρημένο στάδιο) αρκεί να είναι άνω των 18. Για να εξασφαλίσεις την συμμετοχή σου πρέπει να κάνεις tick στο σχετικό πεδίο κατά την αγορά του εισιτηρίου (είτε ως startuper είτε ως ομάδα).

Q. Ποιες είναι οι γνώσεις που πρέπει να διαθέτω για να λάβω μέρος στο StartUpNowForum;

 • Για να παρακολουθήσεις τις ομιλίες αλλά και να συμμετέχεις στο networking session δε χρειάζεται να διαθέτεις εξειδικευμένες γνώσεις ή skills.
 • Τα άτομα που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό και θα συμβάλλουν στο  επιχειρηματικό σχέδιο οφείλουν να διαθέτουν τις αντίστοιχες γνώσεις, δεξιότητες και όρεξη για την υλοποίηση του.

Q. Εάν δεν έχω καταλήξει σε κάποια επιχειρηματικό σχέδιο, επιτρέπεται η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό;

Όχι, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει. Θα πρέπει ήδη να έχεις μια ιδέα την οποία να θες να υλοποιήσεις.

Q. Θα υπάρχει Live Streaming κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του event;

Όχι, δεν θα υπάρχει Live Streaming. Επιπλέον ενημερώνουμε ότι είναι αδύνατη η συμμετοχή κάποιου στο διαγωνισμό μέσω skype ή άλλου είδους μέσου επικοινωνίας.

Q. Θα εξασφαλίζεται η μεταφορά και η διαμονή των συμμετεχόντων ;

Η διαμονή και η μεταφορά των συμμετεχόντων δεν εξασφαλίζεται.

Η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του event θα είναι δυνατή καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους όρους χρήσης των εγκαταστάσεων του Ξενοδοχείου και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν τις δικές τους συσκευές (laptop, φορτιστές, πολύπριζα κλπ) για να καλύψουν τις ανάγκες τους σχετικά με τον διαγωνισμό ή/και την προβολή τους στην Έκθεση.

Q. Θα υπάρχει φαγητό το οποίο θα καλύπτεται από τη διοργάνωση;

Ναι, θα υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες ζώνες για τα snack & coffee breaks τα οποία θα παρέχονται από το catering της διοργάνωσης.

Q. Χορηγοί, Αιγίδες και Συνεργάτες

Το Forum τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Δήμων Ελευσίνας και Μεγαρέων, και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Την διοργάνωση στηρίζουν σπουδαίοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου στην Ελλάδα, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο ΤITAN και η Eurobank.

Στρατηγικούς και κοινωνικούς συνεργάτες του StartupNowForum απoτελούν επίσης σπουδαίοι οργανισμοί όπως η Revolut, η AIESEC το Mindspace και η FIX.

Q. Επικοινωνία – Πληροφορίες

Για να συμμετάσχετε χρησιμοποιήστε το παρακάτω link: http://www.startupnowforum.gr/buy-ticket/.

Μπορείτε να ενημερώνεστε τακτικά από το website www.startupnowforum.gr .

Σας προσκαλούμε να χρησιμοποιείτε τα hashtags της διοργάνωσης όπως #SUNF2018 και #StartupNowForum2018.

Άλλες πηγές πληροφόρησης θα είναι οι σελίδες και λογαριασμοί μας στο Facebook, LinkedIn και το Twitter.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας στο email: info@startupnowforum.gr

Q. Ποιες startups μπορούν να εκθέσουν (πακέτο συμμετοχής startup exhibition) ;

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε startup η οποία θα θέλει να συμμετέχει θα πρέπει να αγοράσει το εισιτήριο Έκθεσης που εξασφαλίζει πρόσβαση σε τρία μέλη της ομάδας (startuppers ή φίλους) για να μπορέσει να εκπροσωπηθεί και καταλλήλως κατά τη διάρκεια του event. Αν υπάρχουν και άλλα μέλη της ομάδας που θέλουν να παρευρεθούν, μπορούν να προμηθευτούν άλλο τύπο εισιτηρίων, όπως το startupper ή γενικής εισόδου.

Q. Ποιες startups μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό;

Όλες αρκεί να κλείσουν ατομικά εισιτήρια για τα μέλη τους.

Q. Τι εξασφαλίζει το πακέτο συμμετοχής startup exhibition ;

Τι εξασφαλίζει το πακέτο συμμετοχής startup exhibition ;

 • 3 Εισιτήρια διημέρου
 • 3 κάρτες Revolut
 • Πρόσβαση στην πλατφόρμα Mantis B.I.
 • Logo στη σελίδα του συνεδρίου
 • Logo στο booklet του συνεδρίου
 • Πρόσβαση στην έκθεση
 • Πρόσβαση στις ομιλίες
 • Πρόσβαση στον διαγωνισμό
 • Πρόσβαση στο Matchmaking tool
 • Συνεδριακό υλικό
 • Δυνατότητα έκθεσης μίας ημέρας σε χώρο 1,2 Χ 1,2 m
 • Snack & Coffee για τα τρία μέλη για το διήμερο

Q. Γιατί να αγοράσω το V.I.P πακέτο ;

Η V.I.P. είσοδος εκτός από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και την πιθανή συμμετοχή στην έκθεση, εξασφαλίζει ότι θα έχεις ομιλία στην κεντρική σκηνή.

Q. Θα δοθεί βεβαίωση Παρακολούθησης;

Ναι, θα δοθεί μετά την λήξη της διοργάνωσης βεβαίωση παρακολούθησης 16 ωρών.

Ρωτήστε μας Έχετε κάποια απορία για το StartUpNowForum;